ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ 2015

   Οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών του σχολείου μας,  μια αξιόλογη θεατρική παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων με τίτλο :                 

                     "Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΡΟ"


       Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο για παιδιά, σύγχρονο και διαδραστικό της Ειρήνης Αναγνωστοπούλου.

   Η ιδέα για το συγκεκριμένο κείμενο στηρίχτηκε στο άνοιγμα του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων στην παιδαγωγική του θεάτρου. Μια μέθοδος η οποία καθιστά τα παιδιά «συμμέτοχους» στο θεατρικό γεγονός που τα αφορά. Γιατί το θέατρο για παιδιά δεν είναι μόνο διασκέδαση, αλλά και μια ευκαιρία να παίξουν, να προβληματιστούν, να νιώσουν, να μάθουν, να συνεργαστούν. Να φύγουν από το θέατρο έχοντας «γεμίσει τα κουτάκια της ψυχής τους» με νέες εμπειρίες και συναισθήματα.

Το έργο πραγματεύεται την αξία της διαφορετικότητας, ανοίγοντας την πόρτα στην φαντασία, την μαγική σκέψη, την ηρωική δημιουργία και τα αδύνατα που γίνονται δυνατά, χάρη στην δύναμη των παιδικών ονείρων.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Ερμής ζει στη Γκρη, έναν μικρό πλανήτη που έφτιαξαν οι άνθρωποι, όταν πια δεν μπορούσαν να ζήσουν στη Γη. Στον υποδειγματικό αυτόν πλανήτη, που όλα τα μπορεί, δεν μπορεί κανείς να μην μπορεί. Κανείς εκτός απ΄τον Ερμή. Που δεν μπορεί.....να πει το Ρο.